Advertentie

Ford overweegt verkoop Jaguar

Ford Motor, de tweede grootste autobouwer van de VS, start met een strategische evaluatie van zijn bedrijfstakken met tegenvallende resultaten. Volgens bronnen bij het dossier kan dit leiden tot een verkoop van activa, waaronder de Jaguardivisie wordt vernoemd, of meer uitgebreide samenwerking met andere bedrijven.

(tijd) Dat schrijft the Wall Street Journal op zijn website. Het Jaguar-merk is sinds de overname in 1989 voor 2,6 miljard dollar geen groot succes geweest voor Ford. De autobouwer heeft in juli zijn doelstellingen voor zijn luxewagensdivisie voor 2006 verlaagd van een kleine winst naar break-even omwille van de slechte halfjaarresultaten bij Jaguar. In de eerste zes maanden verkocht Jaguar wereldwijd 41.000 wagens, terwijl over heel 2004 nog 118.000 wagens verkocht werden. De doelstelling van Ford om 200.000 Jaguar's te verkopen per jaar, heeft de directie al een tijdje geleden opgeborgen. De vraag blijft of de directie in de toekomst nog verder geld in het merk wil pompen.

Om de strategische evaluatie van de verschillende noodlijdende bedrijfstakken in goede banen te leiden, werd Kenneth Leet door de directie in huis gehaald. Leet, voormalig investeringsbankier en hoofd van de M&A-afdeling van Goldman Sachs, moet algemeen directeur Bill Ford adviseren en aansporen om meer doortastende beslissingen te nemen om een einde te maken aan de verliezen bij Ford, aldus The Wall Street Journal Online.

Volgens the Wall Street Journal werd de beslissing van Ford om Leet aan boord te halen versneld door de gesprekken tussen General Motors, Nissan en Renault. Een bron bij het dossier vertelde aan de zakenkrant ook dat de ervaring in de overnamewereld van Leet een 'belangrijk pluspunt' is.

In het tweede kwartaal leed Ford een verlies van 123 miljoen dollar.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud