Ford stopt productie Taurus, sluit fabriek in Atlanta

Ford zet de productie van het model Taurus stop, ooit de meest populaire Amerikaanse personenwagen. Het bedrijf sluit een grote autofabriek in Atlanta, waar ongeveer 1950 mensen werken.

(belga) Dat maakte het concern vrijdagavond bekend.

Ford maakte afgelopen week bekend dat het voor het derde kwartaal een verlies moet slikken van 5,8 miljard dollar. Het zwaar aangeslagen bedrijf wil in Noord-Amerika tal van fabrieken sluiten.

In het kader van die plannen sneuvelt nu ook het model Taurus, waarvan gedurende twee decennia zowat 7,5 miljoen exemplaren werden verkocht. Het model kwam in 1985 op de Noord-Amerikaanse markt en betekende een mijlpaal inzake design. Tussen 1992 en 1996 was de Taurus (Latijn voor 'stier') de best verkochte wagen in de VS. De Japanse constructeur Honda besloot zelfs de Amerikaanse versie van het Accord-model eenzelfde grootte te geven. In 1997 verloor de Taurus marktaandeel aan de Camry van Toyota.

Later richtte Ford zich meer op terreinwagens en pick-ups en had het in de VS geen bestseller meer in de klasse van de personenwagens. Volgens experten blijkt nu dat het concern met die strategie een grote fout heeft gemaakt. Door de wijzigende smaak van de consument en de hoge brandstofprijs is de Amerikaan weer vragende partij voor kleinere wagens.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud