'Ford voert gesprekken over verkoop Jaguar en Land Rover'

Ford Motor Co, de Amerikaanse autogroep die een herstructurering doorvoert na een miljardenverlies, zou aan het onderhandelen zijn met de investeringsgroep van de vroegere topman Jacques Nasser over de verkoop van haar luxemerken Jaguar en Land Rover.

(belga) Dat zeggen verschillende goedingelichte bronnen die anoniem wensen te blijven. Het is nog onduidelijk in welke fase de gesprekken zich bevinden. Ford wilde geen officiële commentaar kwijt.

Nasser werkte tot vijf jaar geleden voor Ford. Nu is hij bij de Amerikaanse investeringsmaatschappij One Equity Partners LLC van JP Morgan Chase verantwoordelijk voor fusies en overnames.

Jaguar, Land Rover, Aston Martin en Volvo werden door Nasser ondergebracht in de zogenaamde 'Premier Automotive Group'. Het was de bedoeling dat deze merken een derde van de winst zouden vertegenwoordigen. In de praktijk stevent de 'Premier'-afdeling dit jaar af op verlies. Volvo zou geen deel uitmaken van de gesprekken met Nasser.

Ford stapelt de verliezen in Noord-Amerika op. De voorbije twee jaar kon het bedrijf slechts één kwartaal winst maken op zijn thuismarkt. De autobouwer werkt aan een herstructureringsplan en houdt hierbij alle strategische opties open. Ook de optie van een alliantie met andere autobouwers ligt op tafel. Concrete gesprekken zijn er nog niet geweest, luidt het vrijdag in een interview met 'Business Week'. Ook General Motors heeft contacten met Renault-Nissan over een eventuele samenwerking.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud