Advertentie

Ford weer op winst na vier kwartalen van verlies

(tijd-nieuwslijn) - De Amerikaanse autoconstructeur Ford heeft in het tweede kwartaal 2002 een nettowinst behaald van USD 570 miljoen. Daarmee is een einde gekomen aan vier opeenvolgende kwartalen van verlies.

Voor heel 2002 blijft Ford rekenen op een "bescheiden winst". De inspanningen om de kosten te drukken en de efficientie te verhogen worden voortgezet.

De winst per aandeel over het tweede kwartaal bedraagt 29 cent. Voor uitzonderlijke elementen komt de nettowinst per aandeel neer op 31 cent, wat 5 cent hoger is dan de gemiddelde verwachting van analisten.

Een jaar eerder, in het tweede kwartaal 2001, slikte Ford een verlies van USD 551 miljoen of 31 cent p.a. In dat cijfer is geen rekening gehouden met uitzonderlijke elementen, maar wel met de kosten die voortvloeiden uit de massale vervanging van autobanden.

Het operationeel resultaat kwam in het tweede kwartaal uit op USD 610 miljoen, zonder rekening te houden met uitzonderlijke kosten in het raam van de Europese richtlijn inzake recyclage (USD 41 miljoen) en de boekhoudstandaard SFAS N° 133 (USD 1 miljoen). De omzet bedroeg USD 42,3 miljard, evenveel als een jaar eerder. Ook de wereldwijde voertuigenverkoop bleef nagenoeg stabiel op 1.854.000 eenheden.

De resultaatsverbetering schrijft Ford toe aan het "Revitalization Plan", de lancering van de Ford Expedition en Lincoln Navigator en sterkere verkoopcijfers bij Jaguar en Land Rover. "Het tweede kwartaal was een belangrijke etappe van Fords reis naar financiele gezondheid", zegt voorzitter en CEO Bill Ford in een persbericht, "maar wij hebben nog veel werk voor de boeg".

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud