Fortis bevestigt partner te zoeken voor FIM

(reuters/tijd) - Fortis bevestigde dinsdag dat het een partner zoekt voor zijn vermogensbeheerder Fortis Investments (FIM). Midden november werd bekend dat Fortis een joint venture in vermogensbeheer overwoog met het Britse Lloyds TSB. De Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar stelt nu dat hij nog onderhandelt met andere financiëledienstengroepen, onder meer met het Franse Société Générale.

Fortis nam in april de zakenbank Merrill Lynch in de arm om groeiscenario's voor zijn vermogensbeheerder Fortis Investments (FIM) te onderzoeken. Een van de mogelijkheden was een gedeeltelijke verkoop, maar ook een beursgang werd een tijdlang overwogen. Uiteindelijk bleek een joint venture met een andere vermogensbeheer de beste optie.

FIM beheert een vermogen van ruim 100 miljard euro voor rekening van pensioenfondsen of andere institutionele investeerders. FIM is hiermee een van de kleinere spelers op de wereldwijde markt van vermogensbeheer.

Jozef De Mey, een lid van het directiecomité van Fortis, gaf dinsdag in de rand van een verzekeringsconferentie toe dat Fortis met mogelijke partners praat voor FIM. 'We hebben gezegd dat we uitkijken naar opportuniteiten om de vermogensbeheerder groter te maken. En het gaat om een hele reeks opportuniteiten', verklaarde de topman. Op de vraag of Fortis gesprekken voerde met mogelijke partners voor een joint venture, antwoordde De Mey: 'Natuurlijk kijken we daar naar.'

Midden november raakte bekend dat Fortis rond de tafel zat met het Britse Lloyds TSB. Een bron meldde dat het hier al ging om exclusieve onderhandelingen, terwijl anderen stelden dat er nog een andere Europese bankgroep interesse had en ook een Amerikaanse vermogensbeheerder.

Zakenbanken speculeren nu dat Fortis behalve met Lloyds TSB ook nog praat met twee Amerikaanse vermogensbeheerders, met name Mellon Financial en State Street, en dat ook Société Générale en het Italiaanse Unicredito gesprekspartners zijn. Fortis heeft dat niet bevestigd.

De bankverzekeraar hield tot nog toe een radiostilte over de toekomst van FIM. Fortis ontkende alleen prille geruchten dat de vermogensbeheerder ging worden verkocht. En meldde later nog dat de plannen voor een beursnotering waren opgeborgen.

24220566

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud