Fortis koopt voor 460 miljoen euro vastgoed van Bouwfonds - update

(tijd-nieuwslijn) - Fortis Vastgoed koopt voor 460 miljoen euro vastgoed van Bouwfonds Ontwikkeling, eigendom van ABN AMRO. Dit heeft Fortis donderdag bekendgemaakt. Volgens de twee partijen gaat het om de grootste vastgoedtransactie tussen een ontwikkelaar en een belegger die ooit in Nederland is gedaan.

Fortis heeft in totaal vijf winkelcentra gekocht voor de beleggingsportefeuille van Fortis ASR. Het gaat bij deze deal om ongeveer 60.000 vierkante meter winkeloppervlakte, ruim 700 woningen en meer dan 2.000 parkeerplaatsen. Fortis verwacht dat de projecten nog significant worden uitgebreid.

Eerder verkocht Bouwfonds aan Fortis de projecten Winkelcentrum Lage Veld in Wateringse Veld, het kantorencomplex de Rijswijkse Olifant en een bouwmarkt in Amersfoort. Daarnaast werken Bouwfonds en Fortis Vastgoed sinds 1998 via een joint venture samen aan de ontwikkeling van circa 10.000 woningen in Leidsche Rijn en Utrecht.

In de donderdag aangekondigde transactie koopt Fortis Vastgoed het winkelcentrum De Luifelbaan in Leiden (11.500 m2), winkelcentrum Floriande in Hoofddorp (8.000 m2), winkelcentrum Vathorst in Amersfoort (18.000 m2), winkelcentrum Terwijde in Leidsche Rijn (14.500 m2) en wijkwinkelcentrum Vathorst in Amersfoort (3.500 m2). Het contract tussen de twee partijen is een raamovereenkomst. Het voorziet in een turn-key levering van de projecten in de komende zes jaar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud