Fortis Lease koopt AustriaFinanza & Austrolease voor 32 miljoen euro

(tijd-nieuwslijn) - Fortis Lease, de leasingspecialist van financiëledienstverlener Fortis, koopt de twee Italiaanse leasingdochters van Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), Austria Finanza en Austrolease, voor 32 miljoen euro in contanten. Dat meldt Fortis.

Via de overname versterkt Fortis Lease zijn plaats in de topvijf van Europees grensoverschrijdende leasebedrijven, aldus gedelegeerd bestuurder en algemeen directeur van het bedrijf Philippe Delva.

Austrolease (Bolzano, Zuid-Tirol) en Austria Finanza (Treviso, Italie) zijn actief in het sterk geïndustrialiseerde, noordoostelijke deel van Italië. De twee zijn samen goed voor een gediversifieerde portefeuille van 500 miljoen euro en 2.500 klanten. Ze tellen 52 werknemers. Op termijn zullen de leasingbedrijven toegevoegd worden aan de activiteiten van Fortis Lease Italia in Milaan.

'Met de toevoeging van deze gediversifieerde portefeuille van 500 miljoen (ongeveer 8% van het balanstotaal) stijgt het totaal vermogen van Fortis Lease van 6,4 miljard tot 6,9 miljard euro', aldus het persbericht. 'Het aantal FTE's stijgt naar 450.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud