Fortis ontslaat wereldwijd 200 topkaderleden

(tijd) - De bankverzekeraar Fortis is van plan zich te ontdoen van 150 tot 200 topmanagers, van wie wellicht een aantal in België. Dat leiden de vakbonden af na de start van een wereldwijde doorlichting van de 3.000 topkaderleden van Fortis. Managers die niet aan de nieuwe prestatie-eisen voldoen, worden aan de deur gezet. Fortis bevestigt de doorlichting aan De Tijd, maar wil op de uitkomst voorlopig geen cijfers plakken.

Er zijn geen cijfers bekend over het aantal banen dat zal sneuvelen na de evaluatie van de 3.000 topkaderleden bij Fortis. Dat bevestigt woordvoerster Hilde Junius van de bankverzekeraar nadat De Tijd op gezag van de vakbonden een verlies van 150 tot 200 jobs noemt.

De woordvoerster benadrukt dat de evaluatie van de topkaderleden los staat van het managementprogramma 'Growth for Leadership', dat wereldwijd door 3.000 Fortis-managers wordt gevolgd. Deze intensieve leiderschapstrainingen werden in september opgestart en duren telkens vier dagen.

Het klopt wel dat de evaluatieprocedure voor dezelfde managers wordt verscherpt. 'Om de internationale groeistrategie te kunnen uitvoeren, wil Fortis de juiste mensen op de juiste plaats. In dat verband verloopt het prestatiebeoordelingsproces strenger', zegt Junius. Ze geeft mee dat de evaluatie begin 2006 wordt afgerond.

Fortis geeft toe dat het niet uitgesloten is dat sommige kaderleden het bedrijf als gevolg van het evaluatieproces verlaten, maar concrete cijfers zijn er daarover niet. 'De cijfers die in sommige kranten worden genoemd, zijn berekeningen van de vakbonden die wij niet bevestigen', aldus Junius.

De vakbonden spreken in een pamflet van 'een heksenjacht'. Want het topmanagement van elk metier bij Fortis werd gevraagd een (zwarte) lijst te maken van directiekaderleden die niet voldoen. Zij krijgen naar verluidt een financieel voorstel om het bedrijf te verlaten, wat volgens de vakbonden neerkomt op ontslag. Tot de exclusieve groep van topkaders behoren managers die veel personeelsleden onder zich hebben en specialisten die verantwoordelijkheid dragen over grote dossiers en/of geldbedragen.

Volgens de bonden wil Fortis zich op deze manier ontdoen van 150 tot 200 topkaders. In België, waar ongeveer 1.000 van de 3.000 geviseerde managers werkzaam zijn, kregen een aantal directiekaderleden het slechte nieuws al te horen. De bonden zijn dan ook ongerust. 'Ook directiekaderleden die minder presteren, hebben recht op een tweede kans', luidt een pamflet. De bonden vrezen dat de nieuwe, strenge beoordelingscultuur bij Fortis ook naar de lagere regionen van het bedrijf zal doorsijpelen.

Volgens sommige bronnen bij Fortis is de operatie een uitloper van het fusieproces.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud