Fortis PE stapt uit Brantano, Mitiska en Sobradis blijven

Fortis Private Equity overweegt uit het kapitaal van Brantano te stappen, maar de andere twee referentieaandeelhouders, Mitiska en Sobradis, blijven. Zij hebben de zakenbank Petercam onder de arm genomen om te bekijken hoe een herfinanciering mogelijk is. Dat blijkt uit een gezamenlijk persbericht van Mitiska en Sobradis.

(tijd) De Tijd meldde vanmorgen dat bepaalde aandeelhouders van Brantano een uitstap uit het kapitaal overwogen.

In het nu gepubliceerde persbericht staat dat Fortis Private Equity bereid is haar indirect belang in Brantano, dat zij aanhoudt via Retail Partners, af te bouwen. Momenteel onderzoeken de referentieaandeelhouders hoe zij hun respectieve deelnemingen in Brantano kunnen herfinancieren. Zij onderzoeken daarbij diverse opties, waaronder het aantrekken van nieuwe partners of financiele investeerders.

De schoenwinkelketen Brantano is volgens haar eigen website voor 47,24 procent in handen van de Stichting Administratiekantoor Brafin, voor 6,27 procent rechtstreeks van Mitiska en voor 2,85 procent van Sobradis, een vehikel rond de familie van Joris Brantegem; de resterende 43,64 procent zit op de beurs. Brafin is voor 69,12 procent eigendom van Retail Partners, voor 27,78 procent van Sobradis en voor 3,1 procent van Mitiska. Retail Partners is een holding met als partners Mitiska (50,5 procent en Fortis PE (49,5 procent)

Joris Brantegem, gedelegeerd bestuurder van Sobradis, kan nog niet zeggen of Sobradis zijn belang in Brantano onveranderd zal laten, dan wel verhogen. "Wij zullen dat concluderen als de studie van Petercam ten einde is. Ik kan alleen zeggen dat er vandaag geen intentie is om uit te stappen. Brantano is beloftevol voor de komende jaren en wij blijven het management ondersteunen." Als Sobradis zou besluiten zijn belang op te trekken, kunnen daarvoor altijd de middelen worden opgebouwd, geeft Brantegem nog mee. "Wij moeten eerste kijken wat de beste strategie is." Brantegem verwacht dat het "zeker een paar weken" zal duren vooraleer er duidelijkheid is.

.

(foto belga) MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud