Fortis plaatst foto-automaten in self'banks

(tijd) - In twee self'banks van Fortis Bank kan men voortaan niet alleen geld afhalen, maar ook foto's ontwikkelen en - tijdens het wachten - een drankblikje nemen. De bank onderzoekt welke bijkomende diensten ze nog kan geven. 'De self'banks zijn grote ruimtes. Er is plaats voor bijkomende dienstverlening naast de bankautomaten', zegt Hilde Junius, de woordvoerster van Fortis, in De Tijd.

In de Fortis-Express kantoren aan de Melkmarkt en op de Rooseveltplaats in Antwerpen kan men de klok rond digitale foto's laten ontwikkelen. Men kan ze meteen ook wat aanpassen, zoals de rode ogen wegwerken, inzoomen of een kader kiezen. Net zoals bij de fotograaf dus.

'De test met de fotomachines van Kodak loopt tot mei. Zijn de klanten tevreden, dan doen we daarmee voort, maar we onderzoeken nog andere mogelijkheden. Drankautomaten zijn daar een voorbeeld van', zegt Junius.

Junius bestempelt het succes van de fotomachines als 'matig'. 'Je betaalt 0,49 cent per foto, wat iets meer is dan bij de fotograaf, maar het is toch leuk. Onmiddellijk na een feestje kun je je foto's afdrukken. Je hoeft niet te wachten tot na het weekend, tot de fotowinkel open is', zegt Junius. De foto's betaal je met Proton, meteen in de fotomachine.

Fortis Bank wil zijn self'banks beter benutten en zoekt commerciële alternatieven. De bankautomaten staan meestal in grote entreehallen van kantoren. 'Fortis is bereid zijn commerciële ruimtes ook voor andere diensten open te stellen, op voorwaarde dat er interesse is van de klanten en van partners', meldt Junius. Fortis Bank beschikt over 955 self'banks.

De grootste vier banken in ons land, Fortis, KBC, Dexia en ING, openden het voorbije weekend hun self'banks voor elkaars klanten. Daardoor kan een KBC-klant ook geld afhalen in een bankkantoor van ING bijvoorbeeld. Het aantal bezoekers per self'bank zal toenemen, waardoor het voor bedrijven interessant kan zijn hun producten ook in de bankkantoren aan te bieden. SaS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud