Fortis Private Equity aast op GIMV

(tijd) - Fortis Private Equity (FPE), de durfkapitaalpoot van de financiëledienstengroep Fortis, dingt mee naar een deel van de participatie van de Vlaamse regering in de investeringsmaatschappij GIMV. FPE is geïnteresseerd in 45 procent van de GIMV-aandelen, maar zou ook met minder genoegen nemen. Dat vernam de redactie van De Tijd.

De Vlaamse regering besliste begin dit jaar om 25 tot 45 procent van het kapitaal in de GIMV te gelde te maken. De overheid bezit nu 70 procent van de GIMV-aandelen en is decretaal verplicht om minstens 25 procent plus één aandeel te houden. De regering bekijkt op dit ogenblik hoe en wanneer de operatie zal plaatshebben.

Ook de Antwerpse holding Ackermans & van Haaren (AvH) toont interesse. Naast de twee Belgische investeringsmaatschappijen zou ook een Amerikaanse groep het dossier bekijken. AXA Private Equity, de durfkapitaalpoot van de Franse verzekeraar AXA, zou eveneens het dossier hebben opgevraagd.

De Vlaamse regering wil ondanks de drukte evenwel haar tijd nemen. 'We laten ons niet opjagen. We hebben het geld niet absoluut nodig', zegt een regeringsbron.

MS/WVDV

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud