Advertentie

Fortis verkoopt Seguros Bilbao voor EUR 255 miljoen

(tijd-nieuwslijn/betten) - Fortis verkoopt zijn Spaanse verzekeringsdochter Seguros Bilbao aan Grupo Catalana Occidente. De transactieprijs zal ongeveer EUR 255 miljoen bedragen, aldus de bankverzekeraar dinsdag in een persbericht. De deal wordt waarschijnlijk begin 2004 afgerond, afhankelijk van de goedkeuring van de Spaanse en Europese autoriteiten.

'De strategie van Fortis is erop gericht om een toonaangevende financiele dienstverlener te zijn in zorgvuldig gekozen marktsegmenten. De geringe omvang en marktaandeel van Seguros Bilbao, samen met de beperkte externe groeimogelijkheden voor Fortis op de Spaanse verzekeringsmarkt, heeft ons doen beluiten Seguros Bilbao te verkopen', aldus J. de Mey, Chief Executive Officer van Fortis Insurance International.

Seguros Bilbao behoudt zijn juridische structuur alsook zijn (merk)naam. In Spanje is Seguros Bilboa volgens Fortis een gevestigde waarde als aanbieder van levens- en schadeverzekeringen. In 2002 bedroeg het premie-inkomen EUR 373,4 miljoen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud