Advertentie

Fortis zoekt niet langer partner voor Fortis Investments

(tijd-nieuwslijn) - Bankverzekeraar Fortis kijkt niet langer uit naar een strategische partner voor Fortis Investments, haar dochter vermogensbeheer. 'We zijn tot het besluit gekomen dat Fortis Investments meer meerwaarde toevoegt door interne groei', meent Fortis-topman Jean-Paul Votron. Om meer schaalgrootte te verwerven op het vlak voor vermogensbeheer had Fortis de zakenbank Merrill Lynch verzocht een geschikte partner te vinden voor Fortis Investments.

Fortis heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat het meer omvang wilde inzake vermogensbeheer. Dochter Fortis Investments beheert een kleine 120 miljard euro, een fractie van wat Deutsche Bank (600 miljard euro) en UBS (1.700 miljard euro) beheren voor hun klanten.

Om schaalgrootte te realiseren, besloot Fortis op zoek te gaan naar een strategische partner voor zijn vermogensdochter. Het was de bedoeling de vermogens onder beheer bij Fortis Investments en de partner samen te voegen om op die manier schaalvoordelen te realiseren. In april vorig jaar gaf Fortis de opdracht aan de Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch om die partner te vinden. Er vonden onder meer gesprekken plaats met Scottish Widows, de vermogensdochter van de Britse bank Lloyds TSB. Samen zouden de twee zo'n 230 miljard euro onder hun hoede krijgen. Maar de gesprekken sprongen af, volgens bronnen wegens 'een verschil in strategische visie'. Waarnemers zeggen dat er ook gesprekken plaatsvonden met de Amerikaanse vermogensbeheerder Mellon en MFS.

Uiteindelijk kiest Fortis er toch voor de vermogensbeheeractiviteiten op eigen kracht uit te bouwen. 'We zijn tot de vaststelling gekomen dat we voldoende knowhow en middelen hebben om Fortis Investments op een organische manier te laten groeien', zei Votron gisteren. 'Fortis is als groep actief in landen en regio's waar Fortis Investments nog niet aanwezig is. Deze landen bieden groeimogelijkheden voor onze vermogensbeheeractiviteiten', voegt financieel directeur Gilbert Mittler er aan toe.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud