Fountain neemt Axxor International over

(tijd-nieuwslijn) - Producent en verkoper van warmedrankenautomaten Fountain Industries neemt Axxor International over. "Door de acquisitie verhoogt de ebitda van Fountain dit jaar met EUR 500.000", zegt financieel directeur Eric Malrain van Fountain.

Axxor was een van de licentie-houders voor de Symfoni-koffieautomaat van Fountain. Axxor verdeelt de Symfoni-automaat in de Benelux via 25 zelfstandige concessiehouders. De jaaromzet van Axxor bedraagt meer dan EUR 3 miljoen, de bedrijfscashflow meer dan EUR 500.000.

"Axxor wordt vanaf dit jaar volledig geconsolideerd in onze resulaten, wat betekent dat de ebitda van Fountain stijgt met EUR 500.000", zegt Malrain. "De omzet blijft gelijk, omdat we de extra omzet die we door Axxor boeken, verliezen doordat we niet langer aan Axxor leveren. Het positieve verschil voor Fountain zit in de marge die Axxor realiseert op de verkoop van ons product."

Axxor gaat de Symfoni koffieautomaten van Fountain ook lanceren op de Franse markt. "Wij rekenen daarvoor op de ervaring die Léo Kemeling, oprichter van Axxor, heeft opgedaan in de Benelux", zegt Malrain. Fountain haalde in 2001 35% van zijn omzet uit de Benelux en 52,6% uit Frankrijk.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud