Advertentie
Advertentie

Fountain trekt omzetdoelstelling 2002 in twijfel

(tijd-nieuwslijn) - Fountain Industries Europe, de leverancier van warmedrankautomaten voor KMOs, trekt zijn doelstelling in twijfel dit jaar een omzetgroei van 10% te realiseren. De doelstelling voor het hele jaar een bedrijfskasstroom van EUR 9 miljoen te halen, staat nog overeind. Dat zei financieel directeur Eric Malrain in een gesprek met Tijd-Nieuwslijn.

Fountain zag in het tweede kwartaal zijn omzet terugvallen in vergelijking met het eerste kwartaal. De warmedrankengroep heeft nog steeds last van uitgestelde orders, door de lancering van de nieuwe machines Ottimo en Cremezzo in april. "De opbrengst van die machines is in het tweede kwartaal nog beperkt", verklaarde hij. De winst in het tweede kwartaal kwam wel volgens de verwachtingen uit.

Eric Malrain is ervan overtuigd dat de tweede jaarhelft voor Fountain aanmerkelijk beter zal zijn dan de eerste. De uitgestelde orders zullen dan druppelsgewijs in inkomsten omgezet worden. "Het is wel niet langer zeker dat we onze doelstelling halen om dit jaar een omzetgroei van 10% te halen", zei hij. Vorig jaar boekte de groep een omzet van EUR 64,25 miljoen. "Als we die doelstelling niet halen, zal dat geen impact hebben op ons operationeel resultaat", stelde hij gerust. Fountain wil in 2002 even winstgevend worden als in 2000 met een bedrijfskasstroom van EUR 9 miljoen.

Sinds 1 juli is het aandeel Fountain verhuisd naar de dubbele fixing omdat het niet aan het minimum aantal transacties per dag kwam.

Gwen Declerck

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud