Fountain wil rendabiliteit 2002 weer naar peil van 2000

(tijd-nieuwslijn) - Fountain, de fabrikant en verkoper van warmedrankenmachines en aanverwante producten, herhaalde op de algemene vergadering dat het dit jaar zijn rentabiliteit terug wil opkrikken naar het niveau van 2000. Dat betekent een bedrijfskasstroom van EUR 9 miljoen. Voor de omzet rekent de groep op een tweecijferige groei.

In het eerste kwartaal van 2002 lijkt de groep mooi op weg het "annus horribilis 2001" door te spoelen. "Het eerste kwartaal is in lijn met onze budgetten", zei gedelegeerd bestuurder Pierre Vermaut. Vorig jaar boekte de groep een nettoverlies van EUR 2,24 miljoen. De bedrijfswinst kelderde met 52,6% tot EUR 3,23 miljoen en de bedrijfscashflow kromp met 24,4% ineen tot EUR 6,9 miljoen.

De algemene terugval van het resultaat in 2001 was vooral te wijten aan het uitstel van de lancering van de Ottimo-machine, waardoor klanten hun bestellingen uitstelden. Fountain heeft die machine inmiddels op de markt gebracht. Daarnaast werd in april ook de nieuwe Cremezzo-machine gelanceerd, en in november komt de nieuwe "Table Top" op de markt. Die lancering van nieuwe machines moet de groep in staat stellen dit jaar een omzetgroei van minstens 10% te realiseren in vergelijking met 2001. Toen behaalde de groep een omzet van EUR 46,25 miljoen.

De groep plant in 2002 geen grote overnames. "Dit jaar focussen wij op het herstel van onze rentabiliteit", zei Vermaut. Wel blijft Fountain uitkijken naar geschikte kandidaten, vooral in Duitsland en Engeland. Die landen moeten toekomstige groeimarkten voor de groep worden.

Gwen Declerck

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud