France Telecom boekt 10 procent meer kwartaalomzet

(tijd-nieuwslijn) - France Telecom boekte in het eerste kwartaal een omzet van 12,8 miljard euro. Dat is een stijging van 10,3 procent op reële basis en van 2,2 procent op vergelijkbare basis. Dat blijkt uit een persbericht. Daarmee zit de Franse telecomgroep op schema om de jaardoelstellingen te halen.

De bruto operationele marge bedroeg 36,5 procent tegenover 37,2 procent vorig jaar op vergelijkbare basis en 37,7 procent op reële basis.

France Telecom schoof bij de presentatie van de jaarresultaten voor 2006 een omzetgroei van minstens 7 procent op reële basis en 2 procent op vergelijkbare basis naar voor. Wat de operationele marge betreft, mikte het bedrijf op een daling van 1 tot 2 basispunten.

'De kwartaalresultaten zijn in lijn met de jaardoelstellingen. Dat bevestigt de waarde van het strategisch plan Next, in het bijzonder op vlak van breedbandinternet en mobiele telefonie', aldus de groep. Binnen het Next-plan zal France Telecom in het tweede kwartaal nieuwe diensten lanceren.

De groep bevestigt zijn doelstelling om dit jaar een kasstroom van 7 miljard euro te realiseren door een controle op de kosten en de kapitaaluitgaven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud