Free Record Shop wil keurmerk voor cd's

Free Record Shop (FRS) vraagt de muziekindustrie om een keurmerk voor cd's. Met een keurmerk kunnen consument en detailhandel echte cd's van namaak onderscheiden. Dat meldt FRS in een persbericht.

(belga/anp) - Vorig jaar werd FRS het slachtoffer van illegale cd's die in een aantal van zijn winkels waren terechtgekomen. Die ontdekking van namaakschijfjes zorgde binnen het bedrijf voor veel beroering. Free Record Shop is in Nederland met het Openbaar Ministerie een transactie overeengekomen, maar vraagt nu uitdrukkelijk om een systeem waarmee zo'n fout niet opnieuw kan voorkomen. Een keurmerk is daarbij van groot belang. 'Voor ons waren de meeste namaak-cd's niet van echt te onderscheiden. Onafhankelijke experts hebben dat bevestigd', zei Free Record Shop-directeur Hans Breukhoven.

FRS wijst op de situatie in Italië, waar cd's nu al voorzien zijn van een keurmerk. In Noorwegen neemt FRS deel aan een grootscheepse anti-piraterij campagne, samen met de muziekindustrie en de belangenvereniging van Noorse artiesten. Jean-Pierre Demeuter, commercieel manager bij FRS België, liet weten dat ook de Belgische afdeling voor 100 procent achter het keurmerk staat.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud