Galapagos ziet verlies minder sterk oplopen dan verwacht

Galapagos heeft over het eerste halfjaar van 2006 een verlies geleden van 5,5 miljoen euro, tegen een verlies van 3,4 miljoen euro een jaar eerder. Dat heeft het biotechnologiebedrijf vrijdag bekendgemaakt.

(tijd) Analisten geraadpleegd door Betten Beursmedia News rekenden gemiddeld op een verlies van 6 miljoen euro. De omzet liep, vooral dankzij de overnames van BioFocus en DPI, op van 2,2 miljoen tot 11 miljoen euro.

'Galapagos ligt op schema voor wat betreft haar strategische doelen voor 2006, stelt bestuursvoorzitter Onno van de Stolpe in een toelichting. De onderneming herhaalt de verwachting dat de omzet in 2006 zal uitkomen op 33-38 miljoen euro.

Wel heeft Galapagos de verwachting voor de R&D-investeringen opwaarts bijgesteld. Het biotechbedrijf verwacht nu 12 miljoen euro te investeren in R&D, waar het eerder uitging van maximaal 9 miljoen euro. Dit in verband met de aangekondigde samenwerking met GlaxoSmithKline.

Galapagos liet in juni weten een alliantie te zijn aangegaan met Glaxo, voor de ontwikkeling van een geneesmiddel voor artrose.

De servicedivisie BioFocus droeg in het eerste halfjaar 2,4 miljoen euro bij aan de resultaten. 'BioFocus gaat een autonome groei realiseren van 40-70%. Inclusief de omzet van DPI in de tweede helft van het jaar, verdrievoudigt BioFocus DPI de geconsolideerde 2005 inkomsten', aldus chief financial officer (CFO) David Smith.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud