Geen banenverlies meer bij GM

Carl-Peter Forster, de Europese topman van General Motors, kondigde op het autosalon van Parijs aan dat er voorlopig geen banen meer zullen sneuvelen in Europa. In 2005 snoeide de autofabrikant sterk in het aantal jobs.

(belga) 'Het huidige Astra-model is over zijn hoogtepunt heen, dus wordt er vanzelfsprekend korter gewerkt in de fabrieken', zei Forster. 'Er zullen echter geen jobs verdwijnen.' Volgend jaar wordt beslist in welke vestigingen het nieuwe Astra-model vanaf 2010 wordt gebouwd.

'De verkoop van de nieuwe Corsa loopt goed', zei Forster. 'Nog voor de officiële lancering op 7 oktober zijn er in Europa al 73.300 van verkocht.'

Op het autosalon in Parijs wordt ook de nieuwe terreinwagen Antara voorgesteld. De CEO heeft er vertrouwen in dat Opel dit jaar voor het eerst sinds 1999 opnieuw winst zal maken.

Rick Wagoner, CEO van General Motors, ontkende op het autosalon dat GM serieus onderhandelt met concurrent Ford over een eventuele alliantie.

Het gespecialiseerde blad Autonews schreef dat de financiële directeurs van beide bedrijven elkaar vorige maand hebben ontmoet om te praten over een alliantie. Wagoner ontkende, maar uit zijn uiteenzetting bleek dat er wel contact is tussen beide fabrikanten. 'Wie weet in deze sector wat er morgen zal gebeuren?' zei de CEO. John Fleming, de topman van Ford Europa, weigert te reageren op de speculaties.

Sinds deze zomer onderhandelt GM met Renault-Nissan over een eventuele samenwerking.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud