Advertentie
Advertentie

General Electric: nettowinst stijgt 14% in 2e kwartaal

(tijd-nieuwslijn) - Het Amerikaans conglomeraat General Electric boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van USD 4.426 miljoen tegenover USD 3.987 in dezelde periode een jaar ervoor. Dit is een stijging met 14%.

De omzet steeg van USD 31,977 miljard tot USD 33,214 miljard in het tweede kwartaal, een stijging van 4%. Per aandeel kwam de winst uit op USD 0,45 tegenover USD 0,39 een jaar ervoor. Deze cijfers beantwoorden aan de verwachtingen van de analisten. Over het eerste halfjaar steeg de nettowinst van EUR 6,47 miljard tot USD 6,929 miljard.

Jeff Immelt, gedelegeerd bestuurder van General Electric, wijt de hoge winststijging aan de gediversifieerde portefeuille van General Electric. "General Electric slaagde erin om in een moeilijke omgeving goed te presteren. General Electric kon dit vooral dankzij de goede prestaties van de energiegroepen. Daar ging de winst met 27% vooruit. Goede prestaties waren er ook voor de televisiezender NBC en de plasticdivisie. Minder goed ging het in de financiele sector. De winst in GE Capital zakte met 4% door USD 110 miljoen afschrijvingen op het telecombedrijf WorldCom. De Wall Street Journal schreef vrijdag nog dat GE de beursgang van de verzekeringsdivisie voor onbepaalde tijd heeft uitgesteld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud