General Electric verhoogt winstverwachting

(tijd-nieuwslijn) - General Electric verwacht dat de winst in het eerste en tweede kwartaal van 2004 aan de bovenkant van de eerder gepubliceerde verwachting zal uitkomen, namelijk op respectievelijk 0,32 en 0,39 dollar per aandeel.

Dat heeft het Amerikaanse elektriciteitsbedrijf maandag bekendgemaakt. Analisten geraadpleegd door Thomsom First Call gingen voor het eerste kwartaal gemiddeld uit van een winst per aandeel van 0,31 dollar en voor het tweede kwartaal van 0,38 dollar.

'Onze industriële groeiplatforms - inclusief beveiliging - realiseerden omzetstijgingen van meer dan 20% vorig jaar, en de breedgedragen groei in industriële orders en financiele diensten die we in januari en februari zagen is voortgezet in maart.

General Electric kondigde maandag ook de overname aan van InVision Technologies, een technologiebedrijf gespecialiseerd in beveiligingssystemen. De transactie heeft een waarde van zo'n 900 miljoen dollar of 50 dollar per aandeel. De transactie zal bijdragen aan de winst in 2004, zo stelde GE.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud