'General Motors schrapt mogelijk 10.000 banen in Europa'

(belga) - 's Werelds grootste autobouwer, General Motors (GM), schrapt mogelijk tot 10.000 banen in het kader van een herstructurering van haar Europese activiteiten. Dat schrijft de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung op basis van anonieme bronnen.

GM zou zijn reorganisatieplannen al eind deze maand naar buiten brengen in plaats van in november, meldt de krant. Er worden geen bronnen geciteerd. Er zou geen enkele vestiging gespaard worden. Hoe de personeelsvermindering zou verdeeld worden tussen de drie merken (Opel, Saab en Vauxhall) zou nog niet vast staan, luidt het in de krant.

Fabriekssluitingen zouden pas tegen 2009 en 2010 aan de orde zijn, schrijft de FAZ nog.

De vakbonden vrezen vooral voor een sluiting van de Opel-vestiging in het Duitse Rüsselsheim of de Zweedse Saab-vestiging in Trollhätttan.

In totaal werken ruim 60.000 mensen voor General Motors in Europa. Opel heeft een fabriek in Antwerpen. Er werken zo'n 4.700 mensen.

Sinds 2001 werd bij GM al 2 miljard euro bespaard, goed voor 2.500 ontslagen in Europa. De meeste Europese werknemers (32.000 van de 60.000) werken in Duitsland voor Opel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud