Advertentie
Advertentie

Gerechtelijke vereffening Aéroplus L.Air bemoeilijkt heropstart Delsey

(belga) - De gerechtelijke vereffening in Frankrijk van luchtvaartmaatschappij Aéroplus L.Air betekent slecht nieuws voor het personeel van Delsey Airlines. Het is immers moedermaatschappij L.Air Holding die een Belgische luchtvaartmaatschappij wil opstarten met een deel van het Delsey-personeel.

"Dit maakt ons bijzonder voorzichtig", aldus Delsey-curator Thierry Van Doosselaere. "De uitspraak van donderdag was voor ons een test van zeer grote waarde. Zo konden de kandidaat-investeerders hun kredietwaardigheid bewijzen", legt de curator uit. "De uitspraak van de rechtbank plaatst grote vraagtekens bij hun financiële draagkracht".

De rechter in Lyon wees het herstelplan van de luchtvaartmaatschappij af en plaatste het bedrijf onder gerechtelijke vereffening. "Wat in Belgisch recht dicht aanleunt tegen faillissement", verduidelijkt Van Doosselaere.

L.Air was ooit -onder de naam Aerolyon- een dochter van reisorganisatie Nouvelles Frontières. De maatschappij werd overgenomen door Aéroplus. Er kwamen ook Canadese investeerders (Universal Capital) bij. De Frans-Canadese investeerders hebben ook plannen in België. Ze willen met zowat de helft van het personeel van het failliete Delsey op Afrika en de Caraïben gaan vliegen.

Hoe het nu verder moet is nog niet duidelijk. "De kans is veel beperkter dat er iets positiefs uit komt", aldus de curator over de oorspronkelijke plannen. "Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe minder kansen", aldus de curator nog. Vroeger waren er wel contacten met andere partijen, maar ook daar waren veel vragen over het financiële luik.

Delsey werd op 6 november failliet verklaard. De luchtvaartmaatschappij, opgericht door de Antwerpse zakenman Freddy Van Gaever, ging na amper vijf maanden vliegen bankroet, onder meer door een falend commercieel beleid en interne problemen. Bij Delsey Airlines werkten 200 mensen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud