Getronics geeft winstwaarschuwing, schrapt 1.400 banen

(tijd-nieuwslijn/betten) - Het Nederlandse IT-bedrijf Getronics heeft vrijdag voorbeurs een winstwaarschuwing gegeven. Getronics verwacht in 2002 een operationeel resultaat te realiseren van EUR 110 miljoen tegen EUR 150 miljoen vorig jaar.

Dat bedrag is exclusief een eenmalige reorganisatielast van EUR 45 miljoen en inclusief een boekwinst van EUR 10 miljoen op de verkoop van onroerend goed. Het bedrijf verwacht een impairment-last te moeten nemen voor de goodwill die de afgelopen jaren is betaald bij overnames. Een bedrag wordt niet genoemd.

Getronics kondigde daarnaast aan een extra reorganisatieronde te zullen doorvoeren waarbij nog eens 1.400 arbeidsplaatsen verloren gaan in Italië, Nederland, Spanje, Frankrijk en Mexico. 'Deze vermindering zal voor juni 2003 zijn afgerond en is een aanvulling op de reductie met 1.450 medewerkers die sinds eind 2001 werd doorgevoerd', aldus Getronics.

Samen met een aantal aanvullende kostenmaatregelen zullen de verwachte besparingen op jaarbasis in totaal circa EUR 85 miljoen bedragen. Getronics stelt dat de omzetontwikkeling van de onderneming 'overeenkomstig is met die over de eerste helft van dit jaar'.

Getronics verwacht dat de eerste tekenen van marktherstel waarneembaar zullen zijn in de tweede helft van 2003, maar ziet geen substantieel herstel voor 2004.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud