GIB bevestigt gesprekken met Carestel over Lunch Garden

(tijd-nieuwslijn/tijd) - De detailhandelholding GIB voert gesprekken met de Belgische catering- en dienstengroep Carestel. GIB verwacht dat Euronext Brussel zal beslissen om de holding te schrappen uit de Bel20 van zodra de eerste liquidatiebonus betaald wordt aan de aandeelhouders van GIB. Dat zei woordvoerder Emmanuel De Brouwer aan Tijd-Nieuwslijn.

"Er zijn nog geen officiele biedingen opgevraagd. De gesprekken zijn aan de gang, maar er wordt ook met andere kandidaten gepraat." De woordvoerder van GIB verwacht dat Lunch Garden zeker voor de zomer verkocht zal zijn.

Als Carestel het haalt, wil het de merknaam Lunch Garden behouden. Lunch Garden is in België marktleider in het segment van de zelfbedieningrestaurants. 62 uitbatingen realiseren een omzet van 112 miljoen euro. De keten is winstgevend, merkt Van Milders op. Wie de andere geïnteresseerden zijn, weet hij niet. 'We zijn ons er maar al te zeer van bewust dat we niet de enige kandidaat zijn', zegt hij.

Van hamburgerketen Quick, die net als Lunch Garden bij GIB de deur uitmoet, moet Carestel niets hebben. 'Wij zijn niet geïnteresseerd in fastfood', zegt Carestel-voorzitter Jean van Milders. 'Bovendien hebben fastfood- en hamburgerketens het wereldwijd erg moeilijk.' Carestel is niet de enige die Quick links laat liggen. GIB zocht al jaren vruchteloos naar een partner voor Quick in binnen- en buitenland.

"Indien tijdens de raad van bestuur van GIB op 19 juni beslist wordt om een liquidatiebonus uit te keren aan de aandeelhouders, dan bestaat de kans dat GIB wordt geschrapt uit de Bel20", zei Vincent Van Dessel van Euronext Brussel als reactie op de berichten van GIB. "Op dat ogenblik geldt de reservelijst die bepaald wordt op 31 mei." Wie op dat ogenblik eerste zou staan binnen de Bel20 kan toetreden tot de Belgische aandelenindex. Op dit moment staat Mobistar eerste. CMB en Telindus vervolledigen de top-drie van de reservelijst.

Over dochter Quick is nog geen nieuws. "Er zijn nog geen investeerders gevonden voor de hamburgerketen", zei De Brouwer.

Ook de verkoop van Disport is nog niet voor binnenkort. "Het Nederlands Sports Soccer zal de overige 50% in de loop van 2003 of 2004 overnemen zoals contractueel afgesproken, niet vroeger."

Bert Lauwers

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud