GIMV haalt 150 mln euro op voor Duits investeringsfonds

(tijd-nieuwslijn) - De financiering van het Duitse buy-outfonds van de Vlaamse investeringsmaatschappij GIMV is een feit. GIMV-Halder haalde de beoogde 150 miljoen euro op. Het ophalingsproces wordt binnenkort definitief afgesloten.

Het Halder-GIMV Buy Out Fund heeft een looptijd van tien jaar, verlengbaar met twee jaar. Het richt zich op de Duitse KMO-markt en wil via middelgrote buy-outs (door schulden gefinancierde overnames) bedrijven overkopen. Het fonds mikt op transacties met een totale waarde van 50 tot 70 miljoen euro.

De GIMV startte in de zomer van 2003 met het buy-outfonds en mikte op 150 miljoen euro vers kapitaal. Dat lijkt nu - met ongeveer een jaar vertraging - eindelijk te lukken. Oorspronkelijk moest de financiering van het fonds begin dit jaar rond zijn. Eind 2003 had het fonds al 78 miljoen opgehaald. Daarvan kwam 30 miljoen van de GIMV zelf. Meer dan 30 miljoen euro kwam van de Angelsaksische groep Adam Street. Ook het Japanse NIF en de Duitse groepen Nord Holding en RWP investeerden mee. Begin dit jaar steeg het opgehaalde bedrag tot 133 miljoen euro. Ondertussen realiseerde het fonds ook zijn eerste investering in de Duitse deurenfabrikant Prüm-Türenwerk.

GIMV-Halder nam twee jaar geleden al de Duitse raamprofielenproducent Gealan over. De Duitse GIMV-dochter voert nu met banken en durfkapitaalgroepen onderhandelingen over een gedeeltelijke of volledige desinvestering uit het bedrijf.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud