GIMV investeert in Biodiesel Holding

De investeringsmaatschappij GIMV investeert in het Belgische Biodiesel Holding. Op die manier participeert GIMV ook in Bioro, de joint-venture van Biodiesel Holding met het internationale concern Cargill en het Belgische Vanden Avenne Izegem.

(tijd) Dat meldt GIMV donderdag in een persbericht. Over de omvang van de participatie worden geen details gegeven.

Biodiesel Holding werd opgericht in 2005 en startte begin dit jaar de joint-venture Bioro op, samen met Cargill en Vanden Avenne Izegem. Bioro werd gelanceerd met het oog op de bouw van een nieuwe biodieselfabriek met een productiecapaciteit van 200.000 ton op jaarbasis. De nieuwe fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gent.

"Aangezien we sterk geloven in de toekomst en het toenemend verbuik van biodiesel hebben we verschillende projecten uit deze sector bestudeerd. Bioro is het enige project in Belgie dat zowel de raffinage van koolzaad tot olie als de omzetting van olie naar biodiesel uitvoert in een productiefaciliteit. Het is een uniek project dat tevens een schoolvoorbeeld is van het succesvol aantrekken van buitenlandse investeringen in combinatie met een belangrijke Belgische inbreng om zo tot een beloftevol gezamenlijk project te komen,' zegt Kris Van Look, Executive Investment Manager bij GIMV, in het persbericht.

GIMV merkt verder wel op dat de investering in Biodiesel Holding onder voorbehoud is van het verkrijgen van voldoende quota door de federale regering om in Belgie biodiesel te mogen produceren.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud