GIMV keert interimdividend van 1 euro uit na verkoop Telenet-aandelen

(tijd-nieuwslijn) - De investeringsmaatschappij GIMV gaat op 15 november een uitzonderlijk interimdividend uitkeren van 1 euro netto per aandeel, hetzij 1,3333 euro bruto.

Daarnaast zal aan de algemene vergadering in mei worden voorgesteld over 2005 een saldodividend van 1,65 euro netto per aandeel (2,20 euro bruto) uit te keren. Het totale dividend over 2005 zal aldus 2,65 euro netto per aandeel (3,5333 euro bruto) bedragen. Dat meldt GIMV in een persbericht.

De uitkering van een interimdividend vloeit voort uit de verkoop door GIMV van een groot deel van zijn participatie in Telenet. Deze operatie leverde de investeringsmaatschappij een kasopbrengst op van 187,1 miljoen euro, waardoor de totale kaspositie is aangedikt tot ongeveer 470 miljoen. Dit is een comfortabele kaspositie, weet de GIMV, gelet op de goede resultaten over het eerste halfjaar, de gunstige vooruitzichten voor het tweede halfjaar en de uitstekende balanspositie.

De GIMV gaat zijn kaspositie voorts aanwenden voor verdere investeringen en een potentiële uitbreiding van zijn werkterrein in Europa. De groep bevestigt ook haar streven naar een langetermijnrendement van 13% op het eigen vermogen.

De uitkering van een saldodividend van 1,65 euro netto (2,20 euro bruto) over heel 2005 betekent een verhoging met meer dan 33% tegenover het vorige boekjaar, toen een saldodividend van 1,24 euro netto per aandeel (1,65 euro bruto) werd uitgekeerd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud