GIMV onderhandelt over exitroute bij Gealan

(tijd-nieuwslijn) - De GIMV onderhandelt over een herfinanciering of een verkoop van het Duitse Gealan. Dat deelde GIMV in een persbericht mee.

De producent van pvc-raamprofielen Gealan kwam in 2002 in de portefeuille van GIMV. GIMV onderhandelt nu over een duale exitroute: een verkoop of een secondary management buy-out (herfinanciering). "We zijn door de Duitse mededingingsautoriteiten verplicht om dat mee te delen. Meer kunnen we hier niet over zeggen", zegt GIMV-woordvoerder Frank De Leenheer. In beide mogelijke scenario's zou het management een hoger belang krijgen. Bij een secondary management buy-out blijft GIMV mogelijk ten dele in het kapitaal.

Gealan was in 2003 goed voor een omzet van EUR 119 miljoen. Het is een van de grootste participaties van GIMV. De GIMV betaalde in 2002 30 miljoen euro en verwierf zo 92% in Gealan. Het was toen voor de GIMV de grootste management buy-out die ze ooit heeft gedaan. Voor de buy-out in 2002 was Gealan het familiebedrijf van de gebroeders Fickenscher. Zij verkochten hun bedrijf aan drie managers en de GIMV. Het management kreeg in 2002 de optie om binnen twee jaar 3% bij te kopen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud