Advertentie

GIMV onderzoekt Europese uitbreiding

(tijd-nieuwslijn) - De investeringsmaatschappij GIMV onderzoekt een Europese uitbreiding. 'We zijn daarvoor op zoek naar managementteams, niet naar portefeuilles', zegt GIMV-woordvoerder Frank De Leenheer. Als een strategische Europese uitbouw niet mogelijk blijkt, zal GIMV zijn kaspositie opnieuw evalueren.

GIMV meldde eerder vandaag dat de gesprekken die het voerde met een aantal aandeelhouders van de Finse fondsbeheerder CapMan, zijn afgesprongen. GIMV had deze gesprekken aangeknoopt met het oog op een Europese uitbreiding.

'Wij zijn actief in het hart van Europa en kijken naar uitbreiding in het Noorden en het Zuiden, met andere woorden richting Scandinavië en/of richting Frankrijk, Spanje,' geeft De Leenheer aan. 'We hebben daar de afgelopen maanden hier en daar verkennende gesprekken over gehad met een aantal partijen.' Momenteel spreekt GIMV met niemand meer.

'We zijn op zoek naar managementteams, niet naar portefeuilles', verklaart De Leenheer. Dat neemt minder tijd in beslag dan zelf een activiteit in een bepaalde regio op te starten. GIMV heeft ervaring met een dergelijke overname. Het nam in 2000 de Nederlandse buy-outspecialist Halder over. Het verwierf toen enkel de managementsvennootschap, niet de fondsen die Halder voor derden beheerde.

CapMan sloot strategisch perfect aan op wat GIMV doet. 'Ons activiteitendomein, ICT, biotech, is vergelijkbaar, regionaal zijn we complementair'. GIMV voerde gesprekken met een aantal aandeelhouders van de fondsbeheerder. 'Formeel is er nooit een toenadering geweest', geeft De Leenheer mee.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud