GIMV staakt jacht op Indaver

De Vlaamse investeringsmaatschappij GIMV stapt uit de biedstrijd voor het milieubedrijf Indaver. Dat wordt bevestigd door Dirk Boogmans, de gedelegeerd bestuurder van de GIMV.

(tijd) De GIMV bood op Indaver via een consortium met Sita (de afvaldochter van Suez), Arco, de Gemeentelijke Holding en Dexia. De GIMV trok zich eind vorige week terug uit het consortium, voordat de bindende biedingen op Indaver moesten ingediend worden. Dat moest maandag gebeuren.

'De waardering van Indaver voldoet niet aan onze rendementscriteria', zegt Boogmans.

De overnameprijs van Indaver wordt geraamd op 300 tot 350 miljoen euro.

Er zijn zes gegadigden voor Indaver: het Britse Shanks, het Nederlandse Delta, de Franse groepen Séché en Veolia Environnement, het consortium rond de Gemeentelijke Holding en een groep rond Ackermans & van Haaren, KBC Private Equity en de Britse durfkapitalist 3i. Mogelijk heeft ook 3i de handdoek in de ring gegooid.

Indaver zit voor 54,2 procent bij de Vlaamse Milieuholding (VMH). Enkele industriële bedrijven, waaronder Electrabel (14,9%), hebben 44,8 procent. Het management en het personeel bezitten 1 procent. De VMH en enkele industriële bedrijven willen een minderheid behouden in Indaver.

MS

Foto indaver.com

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud