Advertentie

GL International zoekt partner

De Limburgse projectontwikkelaar en bouwgroep GL International zoekt een partner om de internationale groei te ondersteunen. Het bedrijf voert gesprekken met meerdere partijen.

(tijd) GL is actief in projectontwikkeling, bouw en distributie, met onder andere de beenhouwerijketen Budgetslager. De Limburgse groep realiseert een omzet van ongeveer 100 miljoen euro.

De discrete Ghislain Lenaers ontwikkelde GL vanuit zijn bouwbedrijf Algemene ondernemingen G. Lenaers. Group GL International, de overkoepelende holding, spitst zich vandaag toe op drie deelgebieden: projectontwikkeling, bouw en distributie. Het kapitaal van de groep is volledig in het bezit van de familie Lenaers.

Een tijdje geleden besliste de familie om - in samenwerking met het Antwerpse M&A-huis SDM Corporate Finance - op zoek te gaan naar een partner. 'Die moet zowel financieel als strategisch GL naar een hoger niveau tillen', zegt Eric Verbrugge (SDM). De partij die uitgekozen wordt, moet GL steunen in zijn internationale expansie. Totnutoe groeide GL enkel via bankkredieten en de realisering van meerwaardes op de gedeeltelijke verkoop van afgewerkte projecten. Ghislain Lenaers werd vorig jaar 50. Dat zette het management van GL ook aan het denken over de toekomst van de groep. De gedelegeerd bestuurder heeft nog een broer (Roger) die in het bedrijf actief is.

De groep uit Houthalen zoekt uitdrukkelijk naar een financiële partner met focus op vastgoed, hotels en projectontwikkeling. De distributieactiviteiten (Budgetslager, GL Fashion, enzovoort) maken geen deel uit van de transactie. GL en zijn adviseur voeren al concrete gesprekken met binnenlandse en buitenlandse geïnteresseerde partijen. Hun identiteit is voorlopig onbekend. Een kleine rondvraag in de vastgoedsector bracht niet meer duidelijkheid. Men kan ervan uitgaan dat de toekomstige partner wellicht een meerderheidsbelang in de Limburgse onderneming zal verwerven.

SAS Radisson

GL ontwikkelt projecten in België, maar ook in Spanje, Frankrijk, Italië, Hongarije en Moldavië. De groep is zowel actief in commerciële ruimtes en binnenstedelijke projecten (hotels, vrijetijdcentra) als in de ontwikkeling van 'outletcenters' en residentiële projecten. GL is onder meer de eigenaar van het SAS Radisson hotel in Hasselt en het nieuwe Park Inn in Bierset (Luik). 'Wij betalen SAS voor het gebruik van het concept en ze delen mee in de winst. Wij financieren de bouw en het beheer', zei Ghislain Lenaers. Algemene Ondernemingen G. Lenaers coördineert de bouw en de realisatie van alle projecten.

GL is in Limburg is bovendien via de beenhouwerijketen Budgetslager aanwezig in meer dan 40 Limburgse filialen van de prijzenbreker Aldi. Budgetslager stelt bijna 300 personen tewerk en boekte in 2005 een omzet van bijna 40 miljoen euro. De groepsomzet van GL bedraagt ongeveer 100 miljoen euro. Er zijn geen andere geconsolideerde cijfers over de groep voorhanden.

MOLDAVIË

In het organogram van GL vindt men eveneens Moldova terug. Alle activiteiten van de groep in Moldavië zijn daarin ondergebracht. Ghislain Lenaers investeerde in de jonge republiek op aanraden van enkele zakenrelaties. Hij is sinds 1996 ere-consul van het Oost-Europese land. Lenaers stichtte de Kamer van Koophandel Moldavië-België-Luxemburg. Die ondersteunt de ontwikkeling van de economische en sociale relaties tussen België en Moldavië. MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud