Glaverbel krimpt productie met 35000 ton in

(tijd-nieuwslijn) - De vlakglasproducent Glaverbel verlaagt de productiecapaciteit met 35.000 ton door de floatoven in Tiel (Nederland) gedurende drie maand te sluiten. Daarnaast maakte het Britse Tudor Capital in een participatiemelding bekend dat het 6,08% van Glaverbel bezit.

De vraag naar blank vlakglas door de bouwnijverheid blijft dalen, hoewel de Europese Groepering van Vlakglasproducenten voor 2002 een groei van 1% voorzag. Omwille van de prijsdaling die daarmee gepaard gaat, besloot Glaverbel een van de vijftien ovens gedurende drie maanden te sluiten.

Volgens een woordvoerder van Glaverbel blijft de glasproducent bij de prognoses voor 2002. "We hebben nog vele andere activiteiten. Het is alleen de vraag uit de bouw die daalt". Volgens hem is deze inkrimping geen bijkomend element in de discussie tussen Asahi en Glaverbel over de waarde van Glaverbel. De hoofdaandeelhouder Asahi wil Glaverbel uitkopen tegen een voor het bedrijf te lage koers. Beide partijen verschillen van mening over de berekening van de waarde van Glaverbel. Asahi gaat uit van een lagere groei dan Glaverbel zelf.

Ook raakte bekend dat het Britse Tudor Capital 6,08% neemt in Glaverbel. "We kennen Tudor Capital niet. Wellicht is deze participatie genomen uit speculatieve overwegingen. Die participatie van 6,08% zal het uitkoopbod van Asahi op Glaverbel bemoeilijken, aldus de woordvoerder."

Stijn Decock

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud