Glaverbel: nieuwe topman en nieuw directiecomite

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische glasgroep Glaverbel, die grotendeels in handen is van het Japanse Asahi Glass, heeft een nieuwe chief executive officer. Zoals was aangekondigd legt Luc Willame zijn functie als CEO neer om de leiding op zich te nemen van de wereldwijde vlakglasactiviteiten van Asahi Glass. Hij wordt opgevolgd door Arthur Ulens, die tot dusver de divisie Bouw leidde. Dat maakte Glaverbel maandagmiddag in een persbericht bekend.

Glaverbel Groep heeft ook de activiteiten geherstructureerd rond twee bedrijfskernen: basisglas en veredeld glas. Onder "basisglas" vestaat Glaverbel "het in grote afmetingen gefabriceerd glas dat als dusdanig op de markt komt (float, gelaagd en figuurglas, sterker isolerend glas en spiegels)". Het "veredeld glas" omvat het architecturaal glas, het brandwereld glas, het glas en de spiegels voor de meubelsector, glas voor treinen en schepen, glas voor huishoudtoestellen (joint venture Schott Glaverbel) en de spiegels voor de auto- en voor de cosmeticasector".

Het directiecomité is ook vernieuwd en telt voortaan als leden Arthur Ulens (56), Christian Dauby (49, commercieel directeur van de divisie basisglas), Jean Luc Batkin (43, hoofd van de divisie veredeld glas) en Michel Grandjean (41, CFO van de groep).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud