GlaxoSmithKline ziet kwartaalwinst dalen

(tijd-nieuwslijn) - De Britse farmaceutische groep GlaxoSmithKline boekte in het derde kwartaal van 2004 een nettoresultaat van 1,07 miljard Britse pond tegenover 1,17 miljard het jaar ervoor. De omzet zakte met 9 procent van 5,47 miljard naar 5,02 miljard.

Per aandeel kwam de nettowinst uit op 18,7 pence, tegenover 20,2 pence dezelfde periode het jaar ervoor. Dat beantwoordt exact aan de verwachting van de analisten die op 18,7 pence hadden gerekend. De omzet kwam wel lager dan de verwachtingen die op 5,135 miljard pond lagen.

De daling van de omzet en het resultaat komt doordat het antidepressivum Paxil en Wellburtin aan generische concurrenten marktaandeel verloren en door de daling van de dollar. Zonder die twee producten meegerekend is de omzet met 12 procent in de VS gestegen en 8 procent in de rest van de wereld.

Volgens afgevaardigd bestuurder JP Garnier tonen de resultaten aan dat GSK in staat is de daling van de verkoop van Paxil en Wellburtin op te vangen. De groei van de andere producten wordt vooral door Avandia voor diabetes en Advair voor Astma ondersteund. 'We zullen de winstgroei in het vierde kwartaal en in 2005 verbeteren', aldus Garnier.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud