Global Graphics heeft eerste XPS-contract op zak

Global Graphics heeft reeds 1 XPS-contract getekend met een Japanse printerproducent en zit in de laatste rechte lijn om er nog twee andere te sluiten. Dat blijkt uit het rapport over het derde kwartaal.

(tijd) De kwartaalcijfers kwamen onder de verwachtingen uit. Dat is echter bijkomstig want alle ogen waren gericht op XPS-deals.

XPS is het nieuwe document- en printformat binnen Windows Vista, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Global Graphics ontwikkelde de software om XPS-bestanden om te zetten in printklare data. Voor eenvoudige printers voor particulieren zal de software in eerste instantie op een apart schijfje meegeleverd worden. Voor complexe printmachines, bestemd voor de grafische industrie, zal de software in de printer zelf ingebouwd worden.

Door het uitstel van de lancering van Windows Vista heeft ook de inkomstenstroom van Global Graphics vertraging opgelopen. Bovendien valt de omzet ook terug doordat klanten in afwachting van de nieuwe technologie maar weinig orders meer doorgeven. Daardoor verlaagde het management in juli reeds de omzetdoelstelling voor het volledige jaar tot 17 a 17,5 miljoen euro. Deze richtlijn blijft ongewijzigd.

In het derde kwartaal zakte de omzet met 16 procent tot 3,6 miljoen euro, ook voor een deel ten gevolge van de zwakkere dollar. Global Graphics haalt ongeveer vier vijfde van zijn omzet in de Verenigde Staten. De ebit (bedrijfswinst) steeg van 0,2 miljoen euro tot 0,7 miljoen euro. De nettowinst, exlusief eenmalige elementen, zakte fors tot 0,1 miljoen euro. Per aandeel betekent dit 0,01 euro tegenover 0,14 euro een jaar eerder.

Global Graphics kocht in het derde kwartaal 13.970 eigen aandelen in tegen een gemiddelde prijs van 10,39 euro. Het bedrijf kondigde eerder aan dat het tot oktober 2007 voor maximum 15 miljoen euro eigen aandelen zal inkopen. De groep kan daarmee een eigen belang van maximum 9,8 procent opbouwen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud