Global Graphics ziet kwartaalwinst klimmen met een vijfde

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische specialist in grafische software Global Graphics Global Graphics heeft in het derde kwartaal een pro forma nettowinst van 1,5 miljoen euro behaald. Dat is 20 procent beter dan de 1,3 miljoen euro die het bedrijf een jaar eerder realiseerde. De winst per aandeel komt uit op 15 eurocent. Analisten hadden een winst per aandeel van 12 eurocent in het vooruitzicht gesteld. .

Volgens de groep zal zowel de nettowinst als de omzet op het einde van het jaar aan de bovenkant liggen van de verwachting die bij de halfjaarresultaten werd gegeven, namelijk een omzet tussen 19 miljoen euro en 19,5 miljoen euro en een winst tussen 60 eurocent en64 eurocent per aandeel.

De omzet steeg in het derde kwartaal van 4,1 miljoen euro tot 4,5 miljoen euro, meer dan de analistenconsensus die 4,37 miljoen euro bedroeg. De bedrijfskasstroom of ebitda kwam uit op 1,4 miljoen euro. De ebitamarge daalde tot 31, procent, vergeleken met 33,5 procent vorig jaar. In het tweede kwartaal lag dat cijfer nog onder de 30 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud