Global Graphics ziet nog geen duurzaam herstel

(tijd-nieuwslijn) - Global Graphics, dat grafische software ontwikkelt, verkleinde in het tweede kwartaal het nettoverlies van EUR 1,757 miljoen of EUR 0,18 per aandeel naar EUR 1,357 miljoen of EUR 0,14 per aandeel. Dat cijfer slaat echter alleen op de lopende activiteiten, het ontwikkelen van software. Door de hardware-afdeling, die ondertussen verkocht is, steeg het totale nettoverlies van EUR 2,977 miljoen naar EUR 9,03 miljoen. Global Graphics ziet nog geen voelbare aanwijzingen voor een duurzaam herstel.

Per aandeel diepte het bedrijf het totale nettoverlies uit van EUR 0,29 naar EUR 0,9. Voor de software-afdeling kromp het nettoverlies per aandeel van EUR 0,18 naar EUR 0,14. De courante winst in die divisie daalde van EUR 0,14 een jaar geleden naar EUR 0,08.

De omzet daalde met 13,5% tot EUR 5,6 miljoen. Global Graphics wijt dat aan lager dan verwachte verkopen bij de bestaande klanten in de grafische sector. Vooral juni was een slechte maand. Het eerste kwartaal was nog redelijk goed omdat het bedrijf nieuwe klanten binnenhaalde.

Volgens het softwarehuis verslechterden de marktomstandigheden in het afgelopen kwartaal. In de eerste drie maanden sprak Global Graphics nog van een stabilisatie van de toestand. Het bedrijf zegt dat het geen voelbare aanwijzingen ziet voor een duurzaam herstel. Accurate vooruitzichten zijn dan ook onmogelijk, klinkt het. Een bijkomende tegenvaller is het herstel van de euro. Negentig procent van de verkopen zijn in dollar. Het merendeel van de kosten betaalt het bedrijf in Britse ponden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud