Goederenvervoer per spoor gaat staken

Foto Lieven Van Assche ©BELGA

De werknemers bij het goederenvervoer van de spoorwegen leggen vlak voor het paasweekend 24 uur het werk neer. Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft daarvoor vrijdag een stakingsaanzegging verstuurd naar de NMBS Holding.

(belga) - Dat deelt ACOD Spoor mee. De vakbonden vinden dat de druk op de werknemers opgevoerd wordt in aanloop naar een vergadering op 9 april over de toekomst van de cargoactiviteiten.

De leden van het gemeenschappelijk vakbondsfront leggen van donderdag 9 april 22 uur tot vrijdag 10 april 22 uur gedurende 24 uur het werk neer en dat 'alvorens krachtdadiger te reageren mochten de plannen onveranderd blijven'. Tijdens het paasweekend zullen ze weigeren om de achterstand in te halen.

'Deze protestactie zou het reizigersverkeer moeten sparen en zich beperken tot de activiteiten die rechtstreeks en onrechtstreeks verband houden met het vrachtvervoer', luidt het.

De bonden zeggen dat het goederenvervoer sinds enkele jaren onder druk staat bij de NMBS en dat het personeel al veel opgeofferd heeft om de activiteit te redden. Volgens hen grijpt het management de crisis aan om extra maatregelen door te voeren 'die al lang aan het rijpen zijn'.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud