Google verdubbelt kwartaalwinst

(tijd-nieuwslijn) - De internetzoekmachine Google heeft over het derde kwartaal van 2004 een winst behaald van 52,0 miljoen dollar, vergeleken met 20,4 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft de internetzoekmachine donderdagavond bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat Google resultaten rapporteert als beursgenoteerd bedrijf.

Per aandeel bedroeg de winst in het derde kwartaal 19 dollarcent, vergeleken met 8 dollarcent een jaar eerder. De winst voor eenmalige items kwam uit op 45 dollarcent per verwaterd aandeel. Analisten geraadpleegd door Thomson hadden een winst per aandeel van 56 dollarcent verwacht. De items die Google noemt zijn onder meer een belastingbate en een lagere voorziening in verband met belasting op aandelenopties van voor de beursgang.

Google boekte op jaarbasis een omzetstijging van 393,9 miljoen tot 805,9 miljoen. Op kwartaalbasis bedroeg de stijging volgens het bedrijf 15 procent. 411,7 miljoen van de omzet was afkomstig van sites die eigendom zijn van Google en 384,3 miljoen van zogenaamde partner sites.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud