Gores wil stukken Real Software verkopen

(tijd) - Het Amerikaanse Gores, de hoofdaandeelhouder van Real Software, is van plan delen van de Kontichse informaticagroep te verkopen. Het bedrijf neemt daarvoor een Franse bank in de arm. Dat vernam De Tijd van een goedgeplaatste bron. Gores wil via de verkoop het in Real Software geïnvesteerde geld recupereren, luidt het.

Gores nam in 2004 de meerderheid in Real Software door 200 miljoen euro bankschulden over te nemen voor 20 miljoen euro. Gores kende Real Software ook een overbruggingskrediet van 15 miljoen euro toe.

Nadat zijn zoektocht naar vers kapitaal vorig jaar was mislukt, werd gedelegeerd bestuurder Peter Op de Beeck gewipt bij Real Software. Hij werd vervangen door Ashley Abdo van Gores. Volgens waarnemers betekende dat dat Gores niet langer geloofde in een langetermijntoekomst voor Real Software en snel langs de kassa wilde passeren.

'Gores wil zo snel mogelijk delen van Real Software verkopen om zoveel mogelijk van zijn 35 miljoen euro te recupereren', zegt een bron dichtbij het dossier. 'Daarom gaat het een bank de opdracht geven kopers te vinden voor delen van het bedrijf.' Dinsdagavond meldde Real Software, waar gisteren geen reactie kon worden bekomen, dat het zijn 50 procent in de joint venture StorkReal heeft verkocht.

LVA

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud