Groot aantal Ford-wagens terug naar garage in VS

Ford Motor, de tweede grootste automaker in de VS, is donderdag één van haar grootste terugroepacties ooit gestart. In de VS moeten 1,2 miljoen pickups, 4x4's en vans terug naar de garage.

(belga) De wagens worden teruggeroepen wegens problemen met een cruise-controle schakelaar. Het gevaar bestaat dat er remvloeistof op de bedrading kan lekken, waardoor er corrosie ontstaat. Dat kan leiden tot oververhitting en brandgevaar.

De modellen die worden teruggeroepen zijn van het bouwjaar 1994 tot 2002. Volgens een Ford-woordvoerster zijn 190 brandjes gerapporteerd voor deze voertuigen, zonder gewonden of ongevallen tot gevolg.

In januari vorig jaar moest Ford hiervoor al eens 800.000 wagens terugroepen, in september werden 3,8 miljoen pickups en 4x4's teuggeroepen.

Vorig jaar meldden Amerikaande media dat er drie dodelijke ongevallen zijn gelinkt aan het probleen met de schakelaar. Een woordvoerster van Ford weerlegde dat donderdag.

Overigens is er in België geen terugroepactie. 'Amerikaanse modellen worden niet gecommercialiseerd in Europa', aldus een woordvoerder van Ford in België.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud