Advertentie
Advertentie

Grootste overname ooit in de maak

De investeringsfondsen Texas Pacific Group (TPG) en Kohlberg Kravis Roberts (KKR) onderhandelen over de overname van de Amerikaanse energiegroep TXU. Ze hebben er een bedrag van 32 miljard dollar (ruim 24 miljard euro) voor over. Schulden inbegrepen zou dat de grootste "leveraged buyout" (LBO) ooit zijn.

(belga) Dat staat zaterdag in de Wall Street Journal. Een LBO is een overname gefinancierd door schulden.Over de overname zou mogelijk dit weekend nog een beslissing vallen, zo luidt het, al wordt benadrukt dat er nog veel onzekerheden zijn. De twee fondsen zouden bereid zijn om 70 dollar te betalen per aandeel, 10 dollar meer dan de slotkoers van het aandeel TXU op vrijdag. Dat brengt de waarde van het bedrijf op 32 miljard dollar. De schulden van 16 miljard dollar inbegrepen, betekent dat een overname van meer dan 48 miljard dollar, meteen de grootste overname ooit.

Het Texaanse TXU is een van de grootste Amerikaanse bedrijven die zich bezighouden met productie en distributie van elektriciteit. Het overnamerecord staat op dit moment op naam van het investeringsfonds Blackstone Group, dat eerder deze maand Equity Office Properties trust kocht voor 39 miljard dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud