Advertentie

H. Essers aast op overname Nederlandse transporteur

(tijd) - De Genkse transportgroep H. Essers plant een overname van haar Nederlandse sectorgenoot Centrum Transport uit Valkenswaard. Dat melden diverse bronnen in de sector. Essers aast op uitbreiding na het mislukken van de overname van het West-Vlaamse Eutraco eerder dit jaar.

H. Essers is met een omzet van 133 miljoen euro de grootste familietransportgroep in België. Als de groep uit Genk het Nederlandse Centrum Transport inlijft, komt daar ruim 40 miljoen euro omzet bij.

Centrum Transport is een stuk kleiner dan Essers, maar het Nederlandse bedrijf staat sterk in Oost-Europa. Die regio geldt als de groeipool bij uitstek in de wereld van het transport en de logistieke diensten. Centrum Transport heeft al sinds 1992 een kantoor in het Roemeense Oradea, waar het intussen nog twee grote logistieke centra vestigde. Ook in Polen en Turkije heeft Centrum Transport kantoren.

Centrum Transport kwam vorig jaar in het nieuws toen het in het Limburgse Overpelt een logistiek centrum opende. De Nederlandse groep werkt voor grote klanten als Philips, Michelin, Coca-Cola en Interbrew.

Essers wil al langer groeien in Oost-Europa. De groep werkt er al samen met partnerbedrijven en heeft onderaannemers in diverse landen, maar heeft nog geen Oost-Europees filiaal. Een overname van Centrum Transport moet daar verandering in brengen.

Centrum Transport is in handen van Edwin Daris, die samen met zijn broer Geert-Jan 60 procent van de aandelen beheert. Edwin Daris wil niet zeggen dat de overname al rond is, maar laat uitschijnen dat de gesprekken in een eindfase zitten: 'Bel volgende week eens terug.'

Het vorige overnamedossier van Essers, het West-Vlaamse transportbedrijf Eutraco, liep eerder dit jaar uit op een mislukking. Essers en Eutraco voerden vergevorderde gesprekken, maar in laatste instantie raakten de bedrijven het niet eens over de voorwaarden. 'Sindsdien hebben wij beslist op zelfstandige basis voort te werken', zegt de algemeen directeur van Eutraco, Marc Lievens.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud