H&M ziet nettowinst met 18 procent stijgen

Hennes & Mauritz behaalde in het op 31 augustus 2006 afgesloten derde kwartaal van het boekjaar 2005/06 een nettowinst van 2,54 miljard Zweedse kronen (ca. 273 miljoen euro), dat is 18 procent meer dan een jaar eerder.

(tijd) Dat heeft het Zweedse detailhandelsconcern woensdag laten weten bij de publicatie van de resultaten over de eerste negen maanden van het boekjaar 2005/06. .Analisten geraadpleegd door BLoomberg gingen gemiddeld uit van een winst van 2,43 miljard Zweedse kronen.

De omzet nam toe met 13 procent van 15,2 miljard tot 16,8 miljard Zweedse kronen. Exclusief valuta-invloeden bedroeg de omzetgroei 11 procent. In augustus wist H&M de omzet met 15 procent te vergroten.

In Nederland steeg de omzet van H&M in het derde kwartaal van 1,052 miljard Zweedse kronen tot 1,214 miljard Zweedse kronen. In euro's bedroeg de omzetgroei 17 procent. H&M beschikt in ons land over 79 vestigingen.Het bedrijf wil in de lente van 2007 een nieuwe 'niche' winkelketen starten voor zowel mannen- en vrouwenkleding en denkt in eerste instantie tien vestigingen te openen.

Het bedrijf gaat ook H&M-vestigingen openen in Shanghai, Hong Kong, Griekenland en Slowakije.H&M probeert door het openen van vestigingen in nieuwe landen en andere initiatieven het Spaanse Inditex, eigenaar van onder meer Zara, van zich af te schudden. Het Spaanse bedrijf laat al enige tijd een hogere omzet- en winstgroei zien dan H&M. Het Zweedse bedrijf realiseert echter een hogere operationele marge.

In het afgelopen kwartaal realiseerde H&M een operationele marge van 21,8 procent tegen 10,8 procent voor Inditex. Het Spaanse bedrijf zette in het kwartaal eindigend op 31 juli 2006 1,761 miljard om tegen omgerekend 1,799 miljard euro voor H&M in het kwartaal dat op 31 augustus eindigde.

Sinds begin augustus verkoopt het bedrijf via internet in Nederland. Volgens H&M waren de verkopen hoger dan verwacht. Het bedrijf wil in de herfst van 2007 beginnen met onlineverkopen in Duitsland en Oostenrijk.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud