Hamburgerketen Quick ziet winst meer dan verdubbelen

(tijd) - De hamburgerketen Quick boekte in 2004 een nettowinst van 30,2 miljoen euro. In 2003 was dat nog 12,9 miljoen euro. Quick slaagde erin zijn winst op te trekken door nieuwe producten aan te bieden. Ook werkte het fastfood-bedrijf verder aan de verbetering van zijn vestigingen. De inkomsten van de verkoop onder merknaam kwamen, ongeveer zoals verwacht, op 722 miljoen euro.

Quick heeft het in zijn persbericht over 'een uitstekend jaar'. De winst klom opvallend en de inkomsten waren zoals voorspeld. De verkopen onder merknaam leverden 722 miljoen euro op of 3,6 procent meer dan in 2003. Het bedrijfsresultaat kwam op 36,4 miljoen euro of ruim 54 procent meer. De fastfoodketen geeft vandaag meer toelichting bij zijn resultaten, maar het ziet ernaar uit dat het onder de loep nemen van de vestigingen en marketinginitiatieven Quick geen windeieren hebben gelegd.

Quick telt 399 vestigingen. Dat is 1 meer dan in 2003. De keten werkte vorig jaar verder aan 'de rationalisering' van zijn vestigingen. Zes restaurants werden gesloten en zeven geopend. Quick opende enkele restaurants in Frankrijk en kreeg via de overname van Serrac en Quercus ook vestigingen in handen. Quick bezit ook een hamburgerrestaurant in Marokko. Naast het saneren van zijn vestigingen, renoveerde Quick ook zijn restaurants. Voor 2005 plant Quick tien nieuwe vestigingen. De keten wil zijn investeringen versnellen.

Quick kwam het voorbije jaar ook met nieuwe producten op de proppen. De fastfoodketen lanceerde enkele maaltijdsalades en speelde zo in op de trend van meer gezonde fastfoodrestaurants.

82 procent van de inkomsten van Quick, onder eigen merknaam, kwamen in 2004 uit Frankrijk. De verkoop steeg met ruim 4 procent in Frankrijk en met 6,7 procent in Belgiƫ. Die percentages werden berekend op vergelijkbare basis.

De raad van bestuur van Quick stelt een brutodividend voor van 0,50 euro. Dat is vijf keer meer dan in 2003. De algemene aandeelhoudersvergadering, die plaatsvindt op 11 mei, moet het dividend nog goedkeuren.

22806312

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud