Hamon streeft naar verdubbeling nettowinst in 2006

De specialist in industriële koel- en gaszuiveringssystemen Hamon streeft voor het lopende boekjaar 2006 naar een verdubbeling van zijn nettowinst in vergelijking met 2005.

(tijd) Dat zei topman Francis Lambilliotte op een persconferentie waarop de halfjaarresultaten werden toegelicht. In 2005 boekte Hamon een nettowinst van 7 miljoen euro, tegen een verlies van 18,8 miljoen euro in 2004.

Hamon streeft ook naar een verdere verbetering van zijn marges. De ebitda (bedrijfskasstroom) -marge kwam in het eerste halfjaar op 9,6 procent uit, maar op termijn wil Lambilliotte naar 10 procent. Hij rekent de komende jaren op een verdere omzetgroei, op basis van de sterke vraag naar de installaties die Hamon levert. 'De resultaten zullen de omzetgroei volgen, maar de ebit moet normaal sneller groeien dan de omzet, dankzij de goede efficiëntie van onze structuren', zei Lambilliotte.

Over de geplande kapitaalverhoging wou de topman niets kwijt, behalve dat de operatie gepland is voor de tweede jaarhelft.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud