Advertentie
Advertentie

Handelsrechtbank verklaart deel Brepols failliet

(tijd-nieuwslijn/belga) - De handelsrechtbank van Turnhout heeft een deel van de Turnhoutse drukkerij Brepols failliet verklaard. Enkel de boekbindactiviteiten en commerciële activiteiten blijven behouden. De drukvoorbereiding en de drukkerij zelf gaan failliet. Dit kost vermoedelijk 328 banen.

Volgens het bedrijf kunnen enkel Brepols Graphic Products (BGP) en de bedrijfstak 'bindactiviteit' van Brepols Graphic Industries (BGI) opnieuw rendabel worden. Daarom wordt de bedrijfstak 'bindactiviteit' samen met de gebouwen van BGI overgedragen naar BGP. 'Dit zorgt voor een betere stroomlijning van de productie, wat de commercialisering van de agenda's, foto-albums en boeken zal bevorderen', klinkt het bij Brepols. De overige delen van BGI werden failliet verklaard.

Het herstelplan dat de directie van de Turnhoutse drukkerij Brepols voor Brepols Graphic Products (BGP) aan de rechtbank van koophandel van Turnhout voorlegde, voorziet in een behoud van tewerkstelling voor 220 mensen of 40 procent van het totale personeelsbestand van beide bedrijven.

Op 4 februari moeten de schuldeisers over het herstelplan voor BGP stemmen. Keurt een meerderheid van de schuldeisers het plan af, dan volgt ook voor BGP het faillissement. Het bedrijf heeft de rechtbank gevraagd de stemming van de schuldeisers begin februari te organiseren "zodat het sneller duidelijkheid kan scheppen voor personeel, klanten en leveranciers".

Brepols zit al jaren in de problemen. De rechtbank van Koophandel van Turnhout kende Brepols Graphic Products (BGP) en Brepols Graphic Industries (BGI) een gerechtelijk akkoord toe tot dinsdag 18 maart 2003. BGI is de drukkerij en de binderij van boeken en agenda's, terwijl BGP de agenda's commercialiseert en verkoopt.

foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud