Hans Swinnen verlaat Thomas Cook

Gedelegeerd bestuurder Hans Swinnen verlaat na vijftien jaar touroperator Thomas Cook. Hij gaat een nieuwe professionele uitdaging buiten de toeristische sector aan. 'Ik stel vast dat ik het reisvak beheers en heb zin om iets compleet anders te gaan doen', zegt Swinnen woensdag aan Belga.

(belga) De 40-jarige marketingspecialist gaat aan de slag bij de participatiemaatschappij 3D in Zwijnaarde. Daar gaat hij de portefeuille aan participaties in bedrijven mee helpen begeleiden en uitbouwen. 3D is een investeringsvennootschap die zich toespitst op het uitbouwen van familiale bedrijven of divisies van groepen tot rendabele bedrijven met een leidende positie in hun sector.

Hans Swinnen gaat met een voldaan gevoel bij Thomas Cook weg. Onder zijn beleid groeide het bedrijf uit tot een van de grootste Belgische touroperatoren. Als belangrijkste verwezenlijkingen noemt hij zelf de lancering en geleidelijke democratisering van de exotische vakanties, de fusie van Sunsnacks en All Seasons tot de merknaam Thomas Cook, de lancering van de eigen luchtvaartmaatschappij (Thomas Cook Airlines) en de Thomas Cook Travel Shops. Voorts vindt de topman dat Thomas Cook Belgium de externe tegenslagen zoals de terroristische aanslagen en faillissementen van luchtvaartmaatschappijen goed heeft doorstaan. In 2005 werd Hans Swinnen uitgeroepen tot marketeer van het jaar.

Hij bedankt alle medewerkers van Thomas Cook voor de jarenlange samenwerking. "Thomas Cook Belgium verkeert in een bijzonder goede gezondheid en heeft alle troeven om ook de volgende jaren een leidende rol te blijven spelen in de Belgische reisindustrie", voegt hij eraan toe. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid van ceo bij Thomas Cook Belgium waar tot 31 oktober 2006. Intussen wordt een geschikte opvolger gezocht. Op 1 november start Hans Swinnen bij 3D.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud